Ugrás a fő tartalomra

Elvonulás


"Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény,
Lidérces, messze fény.

De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni,
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak.

Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének
S lennék valakié,
Lennék valakié. "

Elfogadva, szeretve lenni: talán a legnagyobb motiváló erő az életünkben, és mégis egyben a belső, kritikus hangunk forrása is, mely a vállunkon ülve duruzsolja a fülünkbe: "Mi van, ha csalódást okozok? Tuti, hogy nem fogok megfelelni! Nem vagyok elég jó!". Félelmünk attól, hogy nem fogadnak el, nem felelünk meg, folyamatos teljesítménybe és megfelelési kényszerbe hajszol, és meggátol abban, hogy meg merjük mutatni magunkat.

Szabadon kibontakozni, kifejezni a valódi önmagunkat, magunk mögött hagyva a belső kritikusunkat - erre hívunk, egy biztonságos térben és közegben.

A modern világunkban, ahol mindig hasznosnak kell lenni, egyre kevesebb tér van a pihenésnek és elvonulásnak, ahol meghallhatjuk a saját hangunkat, találkozhatunk az érzelmeinkkel. A művészetterápia és irodalomterápia eszközeivel segítünk kibontakoztatni, ami itt és most benned van, levetve a megfelelés és önkritika terhét. Ez nem festő- és nem írótábor, hanem az egyediségünk megélése és megmutatása, az alkotáson keresztül.

Ez az elvonulás neked szól, ha:

  • eltávolodnál az élet zajától, hogy meghalld a saját hangodat
  • keresed a feltöltődés, felszabadulás lehetőségeit
  • küzdesz a megfelelési kényszerrel, perfekcionizmussal, kiégéssel
  • szeretnél jobban kapcsolódni önmagadhoz
  • keresed a saját utadat, esetleg valamilyen döntéshelyzetben vagy
  • egy biztonságos közegben találkoznál az érzéseiddel
A csoport után olyan eszközöket vihetsz magaddal a hátizsákodban, melyek támogathatnak abban, hogy szabadon vállald önmagad.

Akik végigvezetnek a kibontakozás folyamatán

Helstáb Laura, művészetterapeuta, meseterapeuta
A szabad alkotás és a mesék bölcsessége által segít, hogy az elvonulás alatt visszatalálhass a belső énedhez, meglásd és kifejezd a saját színeidet. Saját önismereti útja során maga is megtapasztalta a pihenés és csend gyógyító hatását abban, hogy az intuíciónk működésbe léphessen, és meghalljuk a hangunkat, ezáltal egyre inkább önazonos életet élhessünk, amibe nem betegszünk bele.


Szabó Jennifer pszichológus, irodalomterapeuta, kognitív- és viselkedésterápiás konzultáns

A művészet csodája pont abban a találkozásban rejlik, ahol megengedjük, hogy amit látunk vagy éppen olvasunk közel kerüljön hozzánk és valamiképp rólunk szóljon. Az elvonulás során az olvasás és a szabad írás eszközeivel támogat abban, hogy megalkosd a legfontosabb szöveget: önmagad történetét. A mindennapokban arra törekszik, hogy a jelenre fókuszálva érvényes legyen mindenféle elvárásoktól mentesen csupán “lenni”.

A helyszín

A béke szigetén, zöld, madárcsicsergős környezetben, Budapesttől 1 órányira várunk a Zendit Kibbutzban, Csemőn. Az elhelyezés 3-4 fős szobákban történik. A tápláló ételekről (vegán vagy húsos verzióban is) a helyszínen dolgozó séf gondoskodik - neked csak annyi a dolgod, hogy gyere, és kapcsolódj (ki)!


Részvételi díj & jelentkezés

Részvételi díj: 98.000 Ft
A részvételi díj tartalmazza az önismereti workshopokat, eszközöket, a szállást és a napi háromszori étkezést.
Maximális létszám: 10 fő

Jelentkezni itt tudsz.

A kérdőív kitöltése után a helyedet a csoporton 30.000 Ft regisztrációs díj megfizetésével biztosíthatod. Ennek részleteiről e-mailben értesítünk!
A részvételi díj fennmaradó részét legkésőbb két héttel a program előtt (június 14-ig) kérjük befizetni.
Lemondási és visszatérítési feltételek:
A program kezdetéhez képest legkésőbb egy hónappal történő lemondás esetén tudjuk a teljes összeget visszatéríteni, egy hónapon belüli lemondásnál a foglalót megtartjuk a szállás és a csoport biztosítása érdekében. Két héten belüli lemondás esetén nem tudjuk visszatéríteni a részvételi díjat. Akkor is a teljes díjat számítjuk fel, ha valamilyen okból később tudsz érkezni, vagy korábban kell távoznod az elvonulásról.
A csoportot minimum 6 fő jelentkezésével indítjuk el!


Kérdés esetén keress minket bizalommal!
helstabl@gmail.com
kapcsolat@szabojennifer.hu

Szeretettel várunk!
Laura és Jennifer

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bemutatkozás

Üdvözlöm! Helstáb Laura vagyok, pszichológus, meseterapeuta, művészetterapeuta. Mivel fordulhat hozzám? Pszichológiai tanácsadás keretében változatos problémákkal kereshet meg, úgy mint: szorongás fiatal felnőttkor problémái (kapunyitási pánik, korai kiégés, párkapcsolati elakadás, útkeresés) megfelelési kényszer önbizalom önismeret énhatárok, nemet mondás nehézsége kiégés önelfogadás, szégyennel és bűntudattal való munka családi minták megértése és feldolgozása negatív gondolatok kezelése stresszkezelés kommunikáció érzelemszabályozás Szemlélet Helstáb Laura vagyok, okleveles pszichológus. Elfogadás és elköteleződés terápiában (ACT), meseterápiában és művészetterápiában képződtem, emellett relaxációs technikákkal is dolgozom. Fő területeim a különböző szorongások, negatív gondolatok és érzelmek kezelése, megfelelési kényszer, kiégés, kötődés, családi mintákon való változtatás, az önismeret és az önbizalom kérdéskörei. Szeretném a hozzám fordulókat abban segíteni, hogy egy olyan életet

Bejelentkezés

Személyesen Budapest XIV. kerületében, a Bosnyák téri Nyugvópont Pszichológiai Rendelőben, online pedig a világ bármely pontjáról várom pszichológiai tanácsadás keretében a hozzám fordulókat. Nyugvópont Pszichológiai Rendelő - Thököly út 176. A pszichológiai tanácsadásra való bejelentkezéshez kattintson  ide ! Hogyan zajlik a pszichológiai tanácsadás? Az 50 perces alkalmakon heti vagy kétheti rendszerességgel lehetőség nyílik az adott problémán való közös munkára, titoktartás keretei mellett. Az első alkalmak során a probléma körüljárása, ismerkedés történik, majd ezután szerződünk azokra a célokra, melyeken a kliens dolgozni szeretne. Vallom, hogy maga a kapcsolat legalább olyan gyógyító, mint a különböző pszichológiai módszerek, ezért fontos a szakember-kliens összeillése, ennek felméréséről is szólnak a kezdeti ülések.  Az elmúlt évek tapasztalatai rámutattak, hogy online is hatékony lehet a tanácsadási folyamat. Van pár szempont viszont, ami megfontolan